A facilitátor

A facilitátor

Ha létezik egy olyan ember a cégnél, aki egyetlen óra alatt 5, 10, 15 órányi munkát tud megspórolni, akkor az a facilitátor! A facilitáció egy szerep, amit általában munkahelyen veszünk fel, amikor csoportoknak, csapatoknak segítünk hatékonyabbá válni.

bővebben
Meeting kultúra váltás

Meeting kultúra váltás

MEGBESZÉLÉS ZÁRÓ RETRÓ, MINT A MEETING KULTÚRA VÁLTÁS ESZKÖZE  Tartalom: Molnár Károly, Bankó Ádám, Kreatív író: Pőcz Adriana    KÉRDÉSEK, AMIKRE A CIKK VÁLASZOL  Mi az, amitől a megbeszélést záró retró (visszatekintés) a szervezeti kultúra váltásnak fontos...

bővebben
Ellenállás a megbeszéléseken

Ellenállás a megbeszéléseken

Milyen cikket olvastunk: http://www.solutionsurfers.hu/wp-content/uploads/2015/12/deshazer_resistance_szerkesztett.pdf Ha egy résztvevőn felfedezem az ellenállás jeleit, ez sokszor leblokkol, esetleg feszült leszek. Nemrég olvastunk egy cikket az ellenállás új...

bővebben
Mire való a visszatekintés avagy a retrospektív?

Mire való a visszatekintés avagy a retrospektív?

Szép és jó hogy facilitátorként te mindent beleadtál, de a résztvevőknél van minden olyan információ ami a saját fejlődésüket szolgálja. Ezért az a feladatod, hogy ezeket az információkat kinyerd belőlük, hogy kikerüljenek az “asztalra” és mindenki ráláthasson ezekre. Rendkívül sokat segít egy nagy tábla, vagy legalább egy flipchart.

bővebben
Mi tartja össze hosszú távon a csapatot?

Mi tartja össze hosszú távon a csapatot?

A facilitátornak folyamatos feladata, hogy ami homályos kitisztítsa, ami rejtett, azt napvilágra hozza. Ezt úgy érdemes csinálni, hogy akkor se hibáztassunk, vagy szégyenítsünk meg senkit, ha valamit nem, vagy nem jól csinált meg. A problémákat tegyük ki a táblára vagy egy asztalra, vizsgáljuk meg közösen a tényeket és keressük a megoldásokat.

bővebben
Daily stand-up

Daily stand-up

Sokféle a napi egyeztető megbeszélést, a daily standup-ot, láttam már. Helyzet jelentés ízűt, teendők unalmas felsorolását, technikai megbeszélésekbe fulladót, vagy éppen csapat szinkronizálás célú beszélgetést. Ezek mind benne lehetnek, de nem ez a valódi cél.

bővebben

Kapcsolat

 

Facilitátor Műhely

1027 Budapest, FRANKEL LEÓ ÚT 5. MFSZ 2. ajtó

+36 20 / 958 6382

• info@facilitatormuhely.hu