1405100138-3-problems-opportunities-change-world-roadblock

Milyen cikket olvastunk:

http://www.solutionsurfers.hu/wp-content/uploads/2015/12/deshazer_resistance_szerkesztett.pdf

Ha egy résztvevőn felfedezem az ellenállás jeleit, ez sokszor leblokkol, esetleg feszült leszek. Nemrég olvastunk egy cikket az ellenállás új megközelítéséről, arról, hogy hogyan nézzünk más szemmel erre a jelenségre. Ez az olvasmány egy új megértéshez vezetett az “ellenálló” résztvevőkkel kapcsolatban.

Mire jöttünk rá?

Egy megbeszélésen a kooperáció két ponton akadhat fel:

  • valós vagy vélt célkülönbözőségen és a célhoz vezető út tisztázatlanságán
  • vagy bizalomhiányon

Mindkét esetben ellenállást érzékelhetsz a megbeszélésen. Megnéztük, hogy mi milyen megoldásokat használtunk már ennek megelőzésére vagy feloldására.

Célegyeztetés és célhoz vezető út tisztázása

A közös cél előfeltétele annak, hogy a megbeszélés eredményes legyen.

Cél egyeztetése helyszínen

A célt legtöbbször elég a helyszínen egyeztetni. Érdemes futni egy kört a résztvevőkkel, hogy mit várnak ettől az alkalomtól. A felmerülő témákból érdemes építeni egy agendát és azt együtt letisztázni. Ha ezt az elején rögzítjük, akkor ezt fókusz-pontként használhatjuk menet közben. Az agenda építésről olvasd el a facilitátor képzés kézikönyvéből az erre vonatkozó részt.

Cél egyeztetése előre

Amennyiben te, mint facilitátor, már kész tervvel érkeztél a megbeszélés menetére, ezt mutasd be és egyeztesd azt csapattal. Nevezd meg minden lépés célját és a várt kimenetet. Hagyj teret, hogy a csapat kérdezhessen és javasolhasson. Legyen ez a terv rugalmas.

Út felrajzolása a célig

Ha a cél tiszta mindenkinek, már csak el kell jutni oda. Facilitátorként te vagy az idegenvezető, aki mutatja az utat a célhoz. Egy jó idegenvezető mindig mondja, hogy merre jár a csoport. Az érdeklődőknek elmondja, mi az útvonalterv.

Ha azt veszed észre, hogy vita alakult ki a folyamattal kapcsolatban, akkor a legegyszerűbb, ha (újra) egyezteted a célokat. Lehet, hogy az “ellenálló” valami számára fontos dolgot véd, ami talán a csapatnak is fontos, csak nem lett kimondva. Ha a ezeket a célokat kimondjuk, egyeztetjük, akkor sokszor az ellenállás kooperációba fordul át.

Menet közben tükrözd a jelen állapotot (pl.: “azt látom, hogy elkezdtünk ötletelni, belemenni a részletekbe”), emlékeztess a célra (pl.: “azt mondtuk, hogy elsőnek felosztjuk, ki mivel fogalkozik”) és tégy javaslatot, hogy hogyan érjétek el a célt (pl.: “menjünk körbe és egyenként mondjuk el, hogy ki melyik témához csatlakozna a következő fél órában”).

Bizalom kiépítése

A bizalmi szint alapvetően befolyásolja, hogy a  megbeszélésen az emberek mennyire vállalják a véleményüket, bedobják-e az ötleteiket a közösbe vagy inkább csendben maradnak. A résztvevők bizalmatlansága irányulhat egymás vagy a facilitátor felé.

Jégtörő játékok

Előfordulhat, hogy egy megbeszélésen a résztvevők nem ismerik jól egymást, és ezért alacsony a bizalmi szint. Ilyenkor jól jön, ha bedobsz egy jégtörő játékot. Az jégtörő játékokról olvasd el a kézikönyvünk erre vonatkozó részét.

Göny?, 2012. február 9. Az ország legnagyobb jégtör? hajója, a Széchenyi halad a befagyott Dunán, Göny? közelében. A 40 méter hosszú, 420 tonnás vízkiszorítású hajó - amely két méter mélyen is képes megbontani a jégtáblákat - csak nappal közlekedhet, ezért csak február 11-re érhet Bajára. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Zavaró emberek leszerelése

Ha egy megbeszélésen azt látod, hogy a résztvevők feszültek, nem akarják vállalni a véleményüket, inkább csendben maradnak, lehetséges, hogy valamelyik résztvevő irányába bizalmatlanok. Egy ilyen helyzetben a legfontosabb ügy feloldani a bizalmi kérdést (pl: Azt érzem, hogy feszült a légkör. Menjünk körbe és egyenként mondjátok el szerintetek mi a feszült légkör oka!), vagy ha egyértelmű, hogy ki okozza a többiek bizalmatlanságát, megkérni őt, hogy ne vegyen részt a megbeszélésen.

Pártatlanság

Facilitátorként az egyik fő fegyvered, hogy a kimondatlan dolgokat kimondod vagy kimondatod a résztvevőkkel. Figyelj arra, hogy eközben maradj pártatlan! Ezt úgy tudod elérni, hogy mindig csak a dinamikát tükrözöd vissza a csoportnak, sosem a témáról mondasz ítéletet (pl: Olyan érzésem van, mintha köztetek lévő viszony terhelt lenne most. El tudjátok mondani mi ennek az oka? Gábor kezd kérlek te!). A pártatlanság bizalmat épít.

Neked milyen módszerek működnek?